Nožem izboden Srbin kod Gnjilana

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nožem izboden Srbin kod Gnjilana

Na ulazu u selo Pasjane na Kosovu i Metohiji, večeras je nožem izboden meštanin tog sela Zoran Kostić (41).

Kostić je izjavio za Radio Kim iz Čaglavice da su mu put preprečila dvojica napadača iz susednog, albanskog sela Vlaštica, koji su ga zaustavili dok se sa porodicom vraćao iz Gnjilana u Pasjane.

Kostiću, koji je van životne opasnosti, lekarska pomoć ukazana je u bolnici u Gnjilanu, odakle je pušten na kućno lečenje.

Incident se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je Kostiću, koji je sa porodicom bio u automobilu, put preprečilo drugo vozilo u kojem su bila dvojica napadača.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić izjavio je Tanjugu da ovaj incident ima za cilj da zaplaši Srbe u ovom delu Kosova i da od MUP-a Kosova traži da odgovorne privedu i uhapse.

"To je bio pokušaj ubistva. Dvojica Albanaca iz susednog sela Vlaštica su Zoranu Kostiću, koga su sreli na ulici, automobilom blokirali put, a zatim ga napali noževima i teško povredili. Oni su se posle toga automobilom udaljili, ali meštani su ih prepoznali", kazao je Nikolić.

"Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa sa njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i proteraju", ocenio je Nikolić i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce.

 Zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović, zatražio je večeras od Kosovske policije da hitno uhapsi napadače.

"Najoštrije osudjujem napad i pozivam Kosovsku policiju Gnjilanskog regiona da hitno nađe i pravdi privede napadače", rekao je Stojanović za Agenciju Beta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nožem izboden Srbin kod Gnjilana

Izvor: Akter, 04.Maj.2015

Jednog žitelja srpskog sela Pasjane kod Gnjilana danas popodne su na ulazu u to selo noževima teško ranila dvojica Albanaca iz susednog albanskog sela Vlaštica, izjavio je predsednik srpske opštine Parteš-Pasjane, Dragan Nikolić..Nikolić je za agenciju Beta rekao da su napadači na ulazu u Pasjane,...

Nastavak na Akter...

Srbin izboden nožem kod Gnjilana

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015

Žitelja srpskog sela Pasjane kod Gnjilana danas popodne su na ulazu u to selo noževima teško ranila dvojica Albanaca iz susednog albanskog sela Vlaštica, izjavio je predsednik srpske opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić...Nikolić je rekao da su napadači na ulazu u Pasjane, na putu ka Gnjilanu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.