Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo utapanje na Adi

Radnik Gradske čistoće Borko V. udavio se u Savskom jezeru, na kraju obale iza nudističke plaže.

Borko V. utopio se sinoć oko 21 sat, kada se sa dvojicom kolega u alkoholisanom stanju kupao u neuređenom delu jezera, a prema nezvaničnim informacijama bio je i neplivač, navodi se u saopštenju Ade Ciganlije.

Uprkos upozorenjima i apelima spasilaca, do nesreće je došlo skoro na identičan način kao pre nekoliko dana kada je nastradao Željko D. iz Niša, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je se utopio na istom mestu, nakon što je sa drugovima tokom celog popodneva pio pivo.

Upozorenje spasilačke službe:

- Zabranjeno je kupati se van delova koji su obeleženi bovama

- Zabranjeno je kupati se van radnog vremena spasilaca

- Nipošto ne ulaziti u vodu pod dejstvom sedativa i opijata

- Ne sme se kupati u delovima jezera gde postoji zabrana kupanja

- Neplivači i poluplivači obavezno treba da se jave spasiocu pre ulaska u vodi, i pohađaju školu plivanja, koja je besplatna za sve

- Roditelji treba da budu spasioci svojoj deci i ne prepuštaju tu brigu drugome, tako je prirodno.

Uprava kupališta upozorava na opasnost upotrebe alkohola i droga i nepoštovanja pravila spasilačke službe, ocenivši da poslednji slučaj predstavlja alarm za sve koji dolaze na Adu Ciganliju, dodaje se u saopštenju.

Preduzeće Ada Ciganlija pozvalo je posetioce da se zbog bezbednosti ponašaju u skladu sa pravilima spasilačke službe i upozorenjima lekara i da poštuju zabranu kupanja van prostora obeleženog bovama, posle radnog vremena spasilaca i pod dejstvom alkohola i opijata.

Podseća se i da bi neplivači i poluplivači trebalo da se jave spasiocu pre ulaska u vodu, da pohađaju besplatnu školu plivanja i da roditelji moraju da paze na svoju decu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.