Novo suđenje za napad na snimatelja

Izvor: B92, 23.Jul.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje za napad na snimatelja

Beograd -- Suđenje za napad na snimatelja B92 Boška Brankovića počelo je ponovo zbog promene sudskog veća.

Saslušanjem Boška Brankovića, ali i sve trojice osumnjičenih napadača na njega: Milana Savatovića, Stefana Milićevića i Nikole Lazića, ponovo je počelo suđenje za napad na snimatelja B92.

Suđenje se ponavlja zbog promene sudskog veća. Branković je napadnut dok je snimao protest zbog hašenja Radovana Karadžića, 24. jula 2008, kada mu je polomljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noga, a kamera uništena.

Nakon nekoliko održanih glavnih pretresa i nešto više odloženih, suđenje za napad na snimatelja B92 Boška Brankovića počelo je ponovo. Novo sudsko veće ponovo je saslušalo Brankovića, ali i svu trojicu okrivljenih.

Iako su prvobitno prizanli delo, nakon toga izjavljivali da nisu najsigurniji šta se zapravo događalo, sva trojica okrivljenih danas su negirala da su povredila Boška Brankovića.

Prvookrivljeni Milan Savatović objasnio je da se zatrčao ka Brankoviću ali u želji da ga uplaši. Kako kaže, on je samo blago zamahnuo nogom, ali udarac nije pao.

Savatovićev branilac Vladimir Golubović kratko je izjavio da njegov branilac nije izmenio iskaz, već samo pojasnio ono što je ranije rekao. On je zadovoljan tokom ponovljenog suđenja, ali nije želeo dodatno da ga komentariše.

I Brankovićev advokat Duško Miljuš je optimista, ali ukazuje na činejnicu da je ovo jedno od sporijih suđenja.

"S obziriom da je u poslednjih godinu dana ovo prvi ozbiljan glavni pretres koji je odražan, izgelda mi ohrabrujuće jer zaista očekujem da će u skorije vreme kakva takva odluka biti doneta i što je od tog događaja do danas proteklo bezmalo dve godine”, očekuje on.

Naredno suđenje zakazano je za dva i po meseca. Tada će biti ispitani jedan svedok i medicinski veštak, koji je u međuvremenu dostavio svoj nalaz.

Inače, Savatoviću i dvojici kooptuženih sudi se za krivično deo ”učestvovanje u grupi koja je izvršila krivično delo", za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.