Novo sudjenje Uskokoviću  15. septembra

Izvor: S media, 14.Avg.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo sudjenje Uskokoviću 15. septembra

Ponovljeno sudjenje bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću, optuženom za zloupotrebu službenog položaja, nesavesan rad i falsifikovanje službene isprave, počeće 15. septembra u Okružnom sudu u Beogradu, izjavio portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Paralelno sa ovim postupkom sprovodiće se postupak za preispitivanje porekla celokupne Uskokovićeve imovine, za koju tužilaštvo sumnja da je stečena izvršenjem krivičnih dela, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Zorić.

Ukoliko se finansijskom istragom, koja je pokrenuta još u aprilu, utvrdi da je imovina nelegalno stečena, biće pokrenut postupak za njeno privremeno oduzimanje, do pravosnaznog okončanja sudskog postupka po optužnici za zloupotrebu službenog položaja, napomenuo je on.

Zorić je precizirao da Okružno javno tužilaštvo u Beogradu u finansijskoj istrazi protiv Uskokovića ispituje poreklo šest nepokretnosti medju kojima su i stan od 90 kvadrata na Vračaru, kuća, lokal i još nekoliko nekretnina, pribavljeno izvršenjem krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Uskoković, koji se brani sa slobode, optužen je da je zloupotrebama u poslovanju oštetio EDB i državu za 24 miliona dinara i da je od tog novca kupovao nekretnine.

Bivšeg direktora EDB-a Okružni sud u Beogradu je oktobra 2006. godine prvostepeno osudio na devet godina zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i nesavesnog rada.

Vrhovni sud Srbije je decembra prošle godine ukinuo tu presudu i predmet vratio na novo sudjenje, koje bi trebalo da počne 15. septembra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.