Novo suđenje Marku Miloševiću u Požarevcu

Izvor: Blic, Beta, 12.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje Marku Miloševiću u Požarevcu

POŽAREVAC - Okružni sud u Požarevcu ukinuo je presudu Opštinskog suda kojom su Marko Milošević i njegovi saradnici oslobođeni odgovornosti za nanošenje teških povreda požarevačkim „otporašima” 2. maja 2000. i naredio novo suđenje.

Okružni sud je odlučivao o žalbi, koju je na presudu Opštinskog suda uložio Dušan Cvejić, advokat trojice članova požarevačkog „Otpora”. Okružni sud je potvrdio oslobođajuće presude, koje se odnose na učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tuči i nanošenje lakih povreda, zbog apsolutne zastarelosti krivičnih dela. U prvostepenoj presudi koju je donelo sudsko veće sudije Gordane Vidojković, Marko Milošević i petorica njegovih saradnika bili su oslobođeni krivice za nanošenje teških i lakih povreda. U obrazloženju presude bilo je navedeno da je nesporno da se tuča dogodila, ali i da nije dokazano da su okrivljeni Milošević i ostali naneli teške povrede Radojku Lukoviću i Nebojši Sokoloviću. Pre devet godina „otporaši” su pretučeni jer su pokušali da zaštite Zorana Milanovića koji je ucenjivan da pocepa pristupnicu „Otporu” i učlani se u JUL.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.