Izvor: B92, 18.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poziv Zukorliću za svedočenje

Beograd -- Muftija Muamer Zukorlić ponovo će dobiti poziv Specijalog suda da 2. juna svedoči na suđenju grupi od 15 vehabija.

U optužnici protiv vehabija navodi se da je ova grupa planirala i ubistvo muftije Zukorlića u martu prošle godine. Muftija Muamer Zukorlić nije se odazvao prethodnom pozivu suda zbog, kako je kasnije saopšteno, informacija da bi mu na putu ka Beogradu mogla biti ugrožena bezbednost.

On se nije odazvao ni na dva prethodna poziva suda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da da svoj iskaz u istrazi.

Sudsko veće saopštilo je da je iskaz muftije Muamera Zukorlića ključan u ovom predmetu.

U međuvremenu, sudsko veće odbacilo je i zahteve odbrane da se optuženi puste iz pritvora.

Ovakav zahtev nije izneo samo okrivljeni Fuad Hodžić, koji je rekao da ne želi da ga puste iz Centralnog zatvora jer nema novca da putuje u Beograd, u zatvoru se oseća sigurnije i ne želi da ide u Novi Pazar da izigrava, kako je rekao, metu muftiji Zukorliću.

Suđenje se nastavlja 2. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muftija mora da svedoči

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2008

Muftija Muamer Zukorlić dobiće poziv Specijalnog suda da svedoči 2. juna u postupki protiv 15 novopazarskih vehabija optuženih za terorizam. Poziv će mu biti upućen preko Mešihata Islamske zajednice u Novom Pazaru

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.