Izvor: Politika, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pravila bezbednosti na aerodromu "Tesla"

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" od juče važe nova pravila bezbednosti, koja se odnose na unošenje ručnog prtljaga u avion.

Novim merama ograničena je količina tečnih materija koja može biti uneta u putničku kabinu kao ručni prtljag, kako bi se povećao stepen zaštite putnika od mogućih pretnji tečnim eksplozivima.

U narednih 30 dana, putnici će dobijati besplatno odgovarajuće plastične providne kese za pakovanje tečnih materijala na propisan način. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Novim pravilima definisane su veličine posuda u kojima su upakovani gelovi ili drugi tečni materijali koje putnici nose u ručnom prtljagu, način i dimenzije pakovanja.

Svakom putniku dozvoljeno je da unese najviše jednu kesu propisanih dimenzija sa tečnostima, gelovima i aerosolima, a izuzetak bi mogli da budu preparati kupljeni u fri-šopovima u zapečaćenom providnom pakovanju koje se ne sme otvarati pre krajnje destinacije.

Izuzeti su i hrana za bebe u odgovarajućoj količini i u zavisnosti od trajanja leta, kao i lekovi za koje putnici imaju lekarski nalaz nadležne medicinske ustanove.

Novine u zaštiti putnika uvedene su u skladu sa preporukama Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva i nalogom Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Beta

[objavljeno: 11.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.