Izvor: B92, 17.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova istraga zbog šverca cigareta

Beograd -- Specijalno tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv nove grupe osumnjičene za šverc cigareta, potvrđeno za B92.

Tužilaštvo traži istragu protiv Antona Stanaja i 14 osoba za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja je, izbegavajući mere carinskog nadzora, prenosila, a kasnije prodavala, distribuirala i prikrivala neocarinjene cigarete, organizujući mrežu preprodavaca i posrednika.

Osumnjičeni su Paja Jurić, Slavica Jurić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stevan Stevanović, Bogdan Marković, Rešad Hajrović, Željko Vujević, Erika Karačonji, Slaviša Pavlović, Srećko Milanović, Biljana Pupovac, Ivana Ilić, Željko Saulić, Ivan Juhas i Nedeljko Kijanović.

U bekstvu su Marković i Hajrović.

Stanaj, koji se sumnjiči da je šef kriminalne grupe, uhapšen je krajem prošle nedelje na beogradskom aerodromu dok je čekao let za Podgoricu.

Specijalni tužilac je predložio pritvor za sve osumnjičene, a o tome i o zahtevu za sprovođenje istrage odlučiće istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.