Izvor: Blic, 19.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova istraga o pogibiji gardista

Nova istraga o pogibiji gardista

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je juče istražnom sudiji da sprovede istragu o pogibiji dvojice vojnika, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, u kasarni u Topčideru.

Tužilaštvo je preporučilo uviđaj i detaljan pregled mesta stradanja dvojice gardista u prisustvu istražnog sudije, zamenika okružnog javnog tužioca, punomoćnika porodica poginulih vojnika, kriminalističkog tehničara i osobe zadužene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za kontrolu ispravnosti video-nadzora u kasarni, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je preporučilo i pregled objekta 'Karaš' koji se nalazi u krugu kasarne 'Topčider', gde su 5. oktobra 2004. godine poginula dvojica gardista pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Posle obavljenog uviđaja Tužilaštvo će odlučiti o daljem postupku, navodi se u saopštenju.

Slučaj 'Topčider' je prebačen na Okružni sud u Beogradu, pošto je odredbama ustavne povelje Srbije i Crne Gore vojno pravosuđe prestalo da postoji.

Kao što smo pisali, ovaj slučaj je dugo uznemiravao javnost, pogotovo kad se u istragu, uz vojne organe, uključila i nezavisna komisija. Zaključci dve komisije bili su različiti jer je vojna utvrdila da je gardista Jakovljević ubio Milovanovića, pa sebe, dok nezavisna komisija nije isključila mogućnost da je u ovoj tragediji učestvovalo treće lice.

Porodice nastradalih, koje sumnjaju u zvaničnu vojnu verziju, angažovale su advokate koji će ih i sada u Okružnom sudu u Beogradu zastupati da bi se otkrila istina o pogibiji u Topčideru.

E. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.