Niška policija privela bugarske lekare!

Izvor: BKTV News, 14.Nov.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška policija privela bugarske lekare!

Trojica bugarskih lekara posetila su prošle nedelje Bosilegrad da bi pružili medicinske usluge bugarskoj zajednici u tom gradu, gde su, prema navodima medija, bili privedeni "na nekoliko sati".

Bugarska agencija BTA je u subotu javila, prenoseći saopštenje Bugarskog nacionalnog pokreta, da se to odigralo u petak i da su oni bili privedeni "na nekoliko sati", a da razlozi za to nisu poznati.

Lekari su posetili Bosilegrad na poziv predsednika bugarskog Kulturno-informacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << centra u Bosilegradu Ivana Nikolova, koji navodi da su za to imali pristanak lokalne bolnice.

NOVI SVEDOK ispričao do sada NEPOZNATE DETALJE o danu kad je JELENA MARJANOVIĆ UBIJENA

Nikolov tvrdi da su pregledi prekinuti posle nekoliko minuta i da su bugarske lekare priveli inspektor iz Niša i oko 20 policajaca.

U Sofiji je danas održana konferencija za novinare na kojoj je govorio doktor Valentin Janev, jedan od trojice lekara koji stoje iza inicijative za besplatne medicinske preglede u Bosilegradu.

Vapaj prabake tragično stradale srpske šampionke odzvanja Srbijom!

Janev je rekao da bi Bugarska trebalo da obezbedi pristup specijalizovanoj zdravstvenoj zaštiti za bugarsku zajednicu u Bosilegradu.

Na istoj konferenciji za novinare govorili su i predstavnici civilnog komiteta organizacije "Zapadne pokrajine", kako Bugarska često naziva svoje bivše teritorije u Srbiji.

Carinici zaustavili "mercedes" i šokirali se kada su videli šta je krio među slatkišima za paketiće (FOTO)

U izveštaju bugarske agencije sa ove konferencije za novinare podseća se na privođenje bugarskih lekara.

Janev, međutim, o tome nije govorio novinarima.

On je rekao da u Chustendilu ima dobra bolnica, sa specijalistima i opremom gde Bugari iz Bosilegrada mogu da izvrše preglede koje bi finansirala bugarska država.

Velika zaplena na carini: Šupljine autobusa "nafatirali" robom bez porekla (FOTO)

Predložio je i da se u Bosilegrad uputi delegacija koja bi procenila uslove u lokalnoj bolnici za koju bi Bugarska trebalo da nabavi opremu.

Takođe je predloženo da se lekarima iz Bosilegrada pruži mogućnost za specijalizaciju u Bugarskoj.

Ovo je NAJVEĆA MISTERIJA UBISTVA Jelene Marjanović

Janev je rekao da, ukoliko je Srbija u nemogućnosti da pruži "normalnu zdravstvenu zaštitu" za više od 9.000 etničkih Bugara, onda Bugarska treba da "preuzme stvar u ruke".

Kako tvrdi, 9.000 ljudi u Bosilegradu i okolnim selima nemaju zdravstvenu zaštitu.

Janev je posetu Bosilegradu nazvao "humanitarnom misijom".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Bugarski lekari u Bosilegradu, slučaj s privođenjem

Izvor: RTS, 14.Nov.2017

Trojica bugarskih lekara posetila su prošle nedelje Bosilegrad da bi pružili medicinske usluge bugarskoj zajednici u tom gradu, gde su, prema navodima medija, bili privedeni "na nekoliko sati". . Bugarska agencija BTA je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.