Izvor: B92, 31.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam znao za zloupotrebe"

Beograd -- Generalni direktor Puteva Srbije Branko Jocić izjavio da nije znao za zloupotrebe u naplati putarine.

Jocić je to kazao u svedočenju na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi poznatoj kao "drumska mafija". Svedočeći u postupku protiv 53 optuženih za zloupotrebe u naplati putarine, Jocić je rekao da su u Putevima Srbije "kontinuirano" vođene kontrole i postupci protiv zaposlenih u čijem su radu ustanovljene nepravilnosti, ali da je za otkrivanje zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Upitan da li je u preduzeću Putevi Srbije postojao dogovor o naplati putarina na nelegalan način, Jocić je rekao: "Taman posla, mi bi sprečili da smo za to znali".

On je naveo da je za hapšenja u preduzeću čuo nekoliko dana od početka te akcije, ali da se ne seća ko mu je to javio i gde je saznao tu informaciju.

Jocić je sudu priložio prikaze o naplati putarine od 2000. do 2007. godine, vođenju disciplinskih postupaka, kao i o nameštenjima načelnika Odeljenja za naplatu putarine Miloša Nedeljkovića koji je u bekstvu, a sud će naknadno odlučiti da li će to biti prihvaćeno kao dokaz.

Generalni direktor preduzeća Putevi Srbije rekao je da "prvi put čuje" da je na naplatnim rampama postojao selektivan video nadzor i naveo da nije imao saznanja da su snimljene kasete nejasne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.