Nije pomenuo ni dž od Džajića

Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije pomenuo ni 'dž' od Džajića

BEOGRAD - Ljubomir Mihajlović, nekadašnji prvi čovek Komercijalne banke, svedočio je juče o transferu fudbalera Gorana Drulića u špansku Saragosu, prilikom kojeg su, prema sumnjama tužilaštva, bivši funkcioneri fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković nezakonito prisvojili 5,1 milion evra.

Mihajlović je juče izjavio da je 2001. godine, na nagovor tadašnjih čelnika Crvene zvezde, urgirao preko svojih poslovnih veza u nemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Dojče banci da srpskom fudbalskom klubu odjednom uplati 27 miliona maraka, kako na isplatu ne bi čekali pet godina.

- Zvezda je tada prodala prava na Drulićev transfer Dojče banci jer joj je novac bio hitno potreban. Iz uprave Zvezde tada su me zamolili da vidim šta mogu da uradim u vezi s tim, pa sam preko svojih poslovnih veza uspeo da izdejstvujem da novac bude uplaćen odjednom. Znam da su pare legle na račun u Komercijalnoj banci, ali ne znam na čije ime niti znam šta je dalje bilo s tim novcem - izjavio je, kako je saznao Kurir, Mihajlović tokom polučasovnog saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu.

Sumnjivi transferi

Fudbaler                      Klub                              Iznos

Zoran Njeguš             Atletiko Madrid          3.500.000 maraka

Nemanja Vidić           Spartak Moskva         2.000.000 evra

Ivan Dudić                  Benfika Lisabon        5.000.000 maraka

Perica Ognjenović     Real Madrid               2.000.000 dolara

Igrači ne terete bivše funkcionere

Istraga je protiv bivših Zvezdinih funkcionera je pokrenuta u februaru 2008. upravo povodom Drulićevog transfera, dok je kasnije proširena zbog još četiri sumnjiva transfera.

Džajić, Marinković i Cvetković terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Nijedan od fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima posle saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem.

Posle izlaska od istražnog sudije, Mihajlović nije želeo da daje izjave novinarima "zbog tajnosti istrage" i žurnim koracima je napustio Palatu pravde u pratnji jednog od advokata u predmetu.

Advokat Predrag Savić izjavio je da Mihajlović juče nije "pomenuo ni 'dž' od Džajića, niti ga je teretio za bilo šta".

Mihajlović je bio poslednji svedok kojeg je predložilo tužilaštvo, pa se može očekivati okončanje istrage.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.