Ni traga od zatrpanog rudara Rembasa

Izvor: Politika, 24.Sep.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni traga od zatrpanog rudara Rembasa

DESPOTOVAC – Predsednik sindikata „Rembasa” Nebojša Milenković kazao je da spasilačke ekipe još nisu našle rudara Željka Miletića (36) koji je juče pre podne zatrpan u jami Strmosten rudnika Vodna, pošto se na njega srušio krovni deo otkopa.

„Akcija spasavanja je još u toku, nije ni prekidana od juče od 9 sati, i spasilačke ekipe i rudari su dole, u jami”, kazao je Milenković agenciji Beta.

Iako nije mogao da precizira koliko materijala su mogli da otkopaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za 24 sata, odnosno koliko su spasioci bliži zatrpanom rudaru, Milenković je kazao je akcija veoma teška.

„I dalje se ruši materijal u jami”, rekao je on.

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica” rekao je juče da je uzrok nesreće elementarna nepogoda na koju se nije moglo uticati.

Željko Miletić ima 36 godina, osam godina radi u rudniku, i otac je troje maloletne dece.

Beta

objavljeno: 24.09.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ni traga od zatrpanog rudara

Izvor: B92, 24.Sep.2014

Spasilačke ekipe još nisu našle rudara Željka Miletića (36) koji je juče pre podne zatrpan u jami Strmosten rudnika "Rembas", pošto se srušio krovni deo otkopa...Potraga za rudarom trajala je celu noć, ali bez uspeha...“Radila je treća smena i četa za spasavanje otklonili smo veliku količinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.