Izvor: B92, 19.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema ustupanja predmeta pre hapsenja Karadzica i Mladica

Banjaluka -- Portparol Medjunarodnog krivicnog suda u Hagu Dzimi Lendejl izjavio u sredu je da Haski tribunal nece preneti na sudove u BIH odredjene krivicne predmete sve dok ne budu uhapseni Radovan Karadzic i Ratko Mladic. "Da bude kristalno jasno, nema govora o prenosenju predmeta kao sto su Karadzic i Mladic. Oni ce morati da dodju u Tribunal", istakao je Lendejl na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Delegacija Haskog tribunala, koju predvodi predsednik tog suda Klod Zorda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarala je u sredu o tome sa sudijama i tuziocima u Republici Srpskoj, dok ce o istom pitanju razgovarati popodne sa predsednikom RS i premijerom RS Mirkom Sarovicem i Mladenom Ivanicem. Prema njenim recima, Tuzilastvo ce do kraja 2004. godine sprovesti istrage o 35 predmeta, vezanih za ratne zlocine na prostoru cele bivse Jugoslavije. Ti predmeti, kako je rekla, obuhvataju oko 105 lica. Portparol Tuzilastva kazala je da bi polovini od tih lica moglo da se za ratne zlocine sudi pred domacim sudom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.