Nehat Tači pušten na slobodu, obustavljena istraga

Izvor: RTS, 01.Nov.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nehat Tači pušten na slobodu, obustavljena istraga

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija i on je danas pušten na slobodu, saznaje Tanjug.
Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da je Nehatu Tačiju ukinut pritvor, javila je prištinska televizija KTV.

"Upravo su mi zvanično potvrdili oslobađanje potpukovnika Nehata Tačija. On će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se vrlo brzo pridružiti porodici", izjavio je ministar Enver Hodžaj.
Očekuje se da Tači vrlo brzo bude predat predstavnicima Prištine u Kancelariji za veze u Beogradu.
Tači je bio u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.
Posle saslušanja svedoka koji ga nisu prepoznali kao izvršioca, Tužilaštvo je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Tačija za krivično delo terorizma.
Tačija je srpsko tužilaštvo teretilo da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova, ali su ti oštećeni rekli da to nije bio Nehat Tači.
On je to takođe negirao na saslušanju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.