Ne zna ništa o izdavanju isprave

Izvor: Glas javnosti, 17.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zna ništa o izdavanju isprave

BEOGRAD - Bivši konzul Srbije u NJujorku Slobodan Nenadović svedočio je juče u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, u okviru istrage protiv svog, takođe bivšeg, zamenika Igora Miloševića, koji se tereti da je zloupotrebio službeni položaj, javio je Tanjug.

Nenadović je pred istražnim sudijom saslušan kao svedok u vezi izdavanja privremene putne isprave Miladinu Kovačeviću, što je obavio bivši vicekonzul Milošević jer su Kovačeviću vlasti SAD oduzele pasoš. Posle saslušanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje je trajalo skoro tri sata, Nenadović nije želeo da daje izjave novinarima.

Miloševićev advokat Milan Zindović, koji je prisustvovao saslušanju, kazao je Tanjugu da je bivši konzul pred istražnim sudijom negirao da je bio upoznat sa „slučajem Kovačević“.

Nenadović je, prema rečima advokata, na saslušanju rekao da je Milošević kao vicekonzul imao ovlašćenja da potpiše sve isprave, pa i putni list kada on nije tu jer je imao status diplomate. U vreme kada je Milošević potpisao spornu privremenu putnu ispravu Kovačeviću, Nenadović je, prema rečima advokata, naveo da je bio kod lekara pošto je imao temperaturu.

Nenadović je objasnio da, kada ga je Milošević na izlazu iz konzulata obavestio da je sa predmetom Kovačević sve u redu i da mora da izda putni list, na šta mu je tadašnji konzul odgovorio „da uradi sve u skladu sa zakonom“, rekao je advokat i dodao da je Nenadović naveo da je u međuvremenu razmislio i telefonom rekao Miloševiću da ipak sačeka sa izdavanjem putnog lista, ali je taj dokument u međuvremenu već bio izdat.

Iz Ministarstva inostranih poslova Srbije nešto ranije stigao je telegram, kojim se odobrava pomoć srpskom studentu u SAD Miladinu Kovačeviću, odnosno, da mu odobrava novac za kauciju, rekao je Nenadović.

Protiv Miloševića je krajem juna pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i on je opozvan sa funkcije vicekonzula, dok protiv Nenadovića disciplinski postupak nije pokretan, ali je početkom jula i on opozvan sa mesta konzula.

Istraga protiv Miloševića pokrenuta je 4. septembra zbog sumnje da je Miladinu Kovačeviću, kome su američke vlasti oduzele pasoš, izdao privremenu putnu dozvolu.

Rešenje o sprovođenju istrage tereti Miloševića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanja službene isprave.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.