Nastavljeno suđenje za paljenje džamije

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje za paljenje džamije

Suđenje dvadesetorici optuženih za paljenje Bajrakli džamije 17. marta 2004. godine održano je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, iznošenjem odbrane dvojice optuženih.

Bojan Horvatin, koji se tereti da je učestvovao u paljenju, negirao je navode optužnice tvrdeći da u trenutku napada huligana na džamiju i policijski kordon uopšte nije bio u centru grada.

On je takođe dodao da smatra da je suđenje politički instruisano samo zbog toga što je pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navijačke grupe. Iako je sudija pročitala izjavu koju je Horavtin dao prilikom saslušanja u policiji, u kojoj se navodi da je te večeri bio ispred džamije, optuženi Horvatin je juče prvo rekao da se ne seća zašto je dao takvu izjavu, da bi kasnije dodao da je tu izjavu neko iz policije "prepisao iz svoje glave”.

Posle njega pred sudiju je izašao i Nemanja Stojanović koji je takođe negirao krivicu, ali nije poricao da je bio ispred džamije u trenutku paljenja.

- Kada sam te večeri čuo šta se dešava u gradu, došao sam ispred džamije. Međutim, sa mesta na kojem sam stajao uopšte nisam mogao da vidim džamiju. Na kordon sam bacio kamen, koji sam našao na zemlji, nakon čega me je pogodio gumeni metak. Posle toga se više ničega ne sećam šta se dešavalo. Takođe, te večeri sam bio pod dejstvom opijata - izneo je u svojoj odbrani Stojanović.

Nastavak suđenja optuženima za učestvovanje u neredima kada je zapaljena Bajrakli džamija i uništeno 7.000 knjiga iz njene biblioteke zakazan je za 3. decembar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.