Izvor: B92, 29.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Miši Vaciću

Beograd -- Svedočenjem policajaca koje je pre tri godine, navodno, remetio u vršenju dužnosti, nastavljeno suđenje portparolu ultradesničarskog "SNP 1389" Miši Vaciću.

Policajci Radomir Jovanović i Saša Marinković ostali su pri iskazu koji su dali pre tri godine.

Obojica tvrde da su Vacića pokušali da legitimišu pošto su ga zatekli kako na Novom Beogradu lepi plakate, što je Vacić odbio.

Kategorični su u tvrdnji da pre toga nisu znali ko je Vacić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i da je pružao otpor pošto su pokušali da ga uguraju u kola i privedu u stanicu na identifikaciju. Vacić je dvojicu policajaca optužio da ne govore istinu.

Sudija Ivana Ramić je u nekoliko navrata morala da opominje i okrivljenog i njegovog advokata, ali i oštećene na ponašanje u sudnici.

Sud je ukinuo rešenje o novčanom kažnjavanju policajaca sa po 80.000 dinara, koje im je izrekao u aprilu zbog neodazivanja pozivu, pošto su oni izostanak opravdali i ispunili svoju obavezu.

Vaciću se sudi zbog krivičnih dela širenja diskriminacije protiv LGBT populacije pred otkazanu Paradu ponosa 2009. godine, nedozvoljenog držanja oružja, kao i zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Nastavak suđenja zakazan je za 3. jul, kada bi trebalo da budu saslušana tri očevica tog događaja koje je predložila Vacićeva odbrana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci svedočili na suđenju Miši Vaciću

Izvor: Mondo, 29.Maj.2012

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je, svedočenjem dvojice policajaca, nastavljeno suđenje portparolu Pokreta "1389" Miši Vaciću, kome se sudi zbog više krivičnih dela.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.