Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena akcija vađenja aubotusa

Zrenjanin -- Ponovo je počela akcija izvlačenja autobusa iz Tise, koji je survao u reku sa Žabaljskog mosta 16. aprila.

Akciju vađenja autobusa "Autobanata" izvodili su ronioci specijalnih jedinica Žandarmerije i Vojske. U međuvremenu, ta akcija je zbog mraka prekinuta i biće nastavljena u nedelju u osam sati ujutro, javlja dopisnik B92 Miroslav Zadrepko. Rodbina osoba koje se vode kao nestali i dalje nalazi na Žabaljskom mostu.

Do sada je skenirano dno reke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s površine i ispod nje, kada je i utvrđeno da je Tisa odnela deo mulja sa prednjeg dela autobusa, što je stvorilo mogućnost da se vežu sajle za prednje točkove autobusa. To je potvrdio i rukovodilac akcije izvlačenja, Ivan Vidmar: "Oslobođeni su prednji točovi. Deo točkova je ručno otkopan kako bi ljudi mogli da provuku čelične alate određenih debljina da bi ih povezali s dizalicama. Sledeće što ide je otkopavanje mulja oko autobusa i da se proba da se u toku dana počne s dizanjem."

Mesto nesreće i akciju izvlačenja autobusa obišao je i ministar za kapitalne investicije Velimi Ilić, koji je razgovarao sa rodbinom nestalih osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.