Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije

Izvor: B92, 17.Jan.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije

Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije trebalo bi da bude danas nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na prethodnom ročištu, u decembru prošle godine, najavljeno je da će kao svedok biti pozvan i član obezbeđenja redakcije " Dnevnog telegrafa" Neša Radović.

Svedočeći u decembru, radnik redakcijskog obezbeđenja "Dnevnog telegrafa" Nenad Kokot je rekao isto što i ostali iz obezbeđenja na prethodnim ročištima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je obezbeđivao samo redakciju a ne i Ćuruviju.

Kokot je naveo da 11. aprila 1999. nije bio u smeni i da misli da je tog dana od osam do 20 sati, radio Neša Radović, posle čega je sudsko veće odlučilo da ga pozove da svedoči.

Redakcijaska oprema se tada nalazila u iznajmljenom stanu u Svetogorskoj ulici, u prizemelju zgrade u kojoj je Ćuruvija živeo.

Iz tog prostora, kako su na prethodnim ročištima svedočili ostali članovi redakcijskog obezbđenja, se nije video haustor u kome je Ćuruvija ubijen.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić uhapšen januara 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Advokat: Presuda u slučaju Ćuruvija moguća na proleće ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2018

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije moglo bi da bude završeno na proleće ove godine, ocenio je danas pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić...On je rekao novinarima ispred zgrade Specijalnog suda da posle uvida u pisanu dokumetaciju koja je najavljena za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.