Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za ubistvo Đinđića

Beograd -- U utorak je nastavljeno suđenja Miloradu Ulemeku, prvooptuženom za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ulemek je u nastavku suđenja rekao da mu Đinđić nikada nije nagovestio da bi on ili bilo ko iz Jedinice za specijalne operacije mogao da ima problema s Hagom. Na zahtev svog branioca, advokata Momčila Bulatovića, da opiše odnos Đinđića prema Haškom tribunalu, Ulemek je rekao da je Đinđić bio na teškim mukama i da se njegova briga najviše odnosila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ljude koji su obavljali visoke funkcije.

On je naveo da je od Đinđića dobio uveravanja da će se potruditi da niko iz niže hijerarhije ne odgovara pred Tribunalom jer su ti ljudi samo radili svoj posao, već da odgovornost treba da snose političari koji su donosili odluke. Ulemek je ponovio da ni na koji način nije umešan u ubistvo premijera i da nikada s Dušanom Spasojević nije planirao, niti razgovarao o mogućnosti izvršenja nekog krivičnog dela, uključujući atentat.

Ulemek je rekao da s Đinđićem nije bio u lošim odnosima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.