Nastavak suđenja za napad na Velimira Ilića

Izvor: Blic, 06.Apr.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za napad na Velimira Ilića

Beograd - Dejan Stojadinović iz Smederevske Palanke osuđen je juče u Višem sudu na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića 5. februara u centru Beograda. Velimir Ilić najavio žalbu na presudu

Stojadinović, koji je na suđenje doveden iz pritvora, okrivljen je za nasilničko ponašanje na javnom skupu i nanošenje lakih telesnih povreda Iliću u Knez Mihailovoj ulici.

Sudija Dragomir Gerasimović rekao je da je Stojadinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kriv zato što je napao Ilića i da je bio svestan svog dela.

- Posebnu težinu može imati to što je reč o predsedniku parlamentarne stranke, ali bi kazna bila ista i da nije - rekao je Gerasimović i dodao da je kaznu odmerio imajući u vidu činjenicu da je Stojadinović ranije osuđivan.

Po izricanju presude, optuženi Stojadinović je rekao da je politički osuđen.

- Vi mene vređate, čast mi je što ste me osudili. Ovo je političko suđenje, svi ste vi ubili Đinđića - kazao je Stojadinović.

Na jučerašnjem suđenju svedočili su Velimir Ilić, kao i potpredsednici NS Dubravka Filipovski, Miroslav Markićević i Jovan Marić. Ilić je rekao da je napad na njega bio izrežiran kako bi bio isprovociran da upotrebi oružje jer se, kako je naveo, tih dana pričalo o tome treba li da se nosi oružje radi lične zaštite.

Po završetku suđenja lider Nove Srbije je novinarima rekao da nije zadovoljan presudom i dodao da će se o eventualnoj žalbi konsultovati sa advokatima.

- Očekivao sam da Stojadinović bude osuđen na najmanje tri godine zatvora, s obzirom na to da mi je naneo teške telesne povrede.

Ovo je bio klasičan pokušaj ubistva jer me je udario u mesto gde sam ranije operisan. Pravosuđe je odradilo svoj deo posla i neka ovo bude način da se spreči nasilje tog tipa, da neko neodgovorno i samouvereno izađe i udari čoveka i nanese mu teške telesne povrede - rekao je Ilić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udarci doneli zatvor

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2010

Dejan Stojadinović zbog napada na Velimira Ilića osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu. Napadač: Presuda je politička! Lider NS: Sve se odigralo po scenariju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.