Nastavak suđenja Nenadu Čanku

Izvor: RTS, 08.Feb.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Nenadu Čanku

Nenad Čanak uperio pištolj u glavu vozaču Beograđanina Pavla Lešanovića tokom tuče ispred kafane u Novom Sadu, septembra prošle godine, rekao Lešanovićev advokat Goran Petronijević. Advokat Nenada Čanka optužio Petronijevića za "medijsko spinovanje" i podsetio da je zabranjeno iznosi u javnost podatke iz istražnog postupka.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uperio je pištolj u glavu vozaču Beograđanina Pavla Lešanovića tokom tuče ispred kafane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Novom Sadu, septembra prošle godine, izjavio je Lešanovićev advokat Goran Petronijević. Advokat Milan Đukić, koji brani Nenada Čanaka, optužio je Petronijevića za "medijsko spinovanje" protiv njegovog branjenika.

Petronijević je novinarima u Novom Sadu rekao da je Lešanović tokom davanja iskaza potvrdio da je u noći između 21. i 22. septembra prošle godine, ispred kafane bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, "došlo do ozbiljnog prebijanja od strane gospodina Čanka i još dvojice ljudi".

Advokat je novinarima prepričao iskaz Lešanovićevog vozača, koji tvrdi, da mu je Čanak uperio pištolj u glavu i primorao ga da stavi ruke na volan, kako ne bi mogao da pomogne Lešanoviću tokom tuče.

"Bilo je udaranja štapom, udaranja rukama i nogama, prebijanja ozbiljnog, upotrebe oružja, pretnje oružjem", rekao je Petronijević.

Petronijević je rekao da Ikodinović, koji je danas dao iskaz kod istražnog sudije, zna za dešavanja u kafani "Tako je suđeno", čiji je vlasnik.

Prema njegovim rečima, te večeri ispred novosadske kafane "Tako je suđeno" kamere su bile isključene, ali se ne zna da li slučajno ili namerno.

Današnja izjava Petronijevića je "medijsko spinovanje kako bi se istražni postupak protiv Nenada Čanka vodio kroz medije, a ne u sudu", rekao je advokat Nenada Čanka Milan Đukić agenciji Beta i podsetio da je zabranjeno iznositi u javnosti detalje iz istražnog postupka.

Đukić je ocenio da se sve dešava kada ne postoje argumenti protiv Nenada Čanka i kada je jasno da dokazi i argumenti koji mu se stavljaju na teret nemaju utemeljenje.

"Pravo mesto za iznošenje dokaza je sud, a na mediji", rekao je Đukić.

Danas je svedočio i Pavle Lešanović.

Lider LSV-a Nenad Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje tog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića, jer je grubo vređao i provocirao njegovu bratanicu.

Nakon toga podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čankov advokat: Petronijević vrši medijsko spinovanje

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2013

Advokat Milan Đukić, koji brani lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanaka, optužio je advokata Gorana Petronijevića za medijsko spinovanje protiv njegovog branjenika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.