Nastavak procesa zbog paljenja Bajrakli džamije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak procesa zbog paljenja Bajrakli džamije

BEOGRAD -

Žandarm Milivoje Madžarević izjavio je danas na suđenju grupi od 20 optuženih za paljenje beogradske Bajrakli džamije da je tokom nereda video optužene Radeta Radisavljevića i njegove sinove Marka i Miloša, zvanog Kimi, za koje je naveo da su kao komšije u "dobrim odnosima sa muftijom".

"Oni žive u blizini džamije, čak sam video Kimija sa muftijom", svedočio je pred Prvim osnovnim sudom Madžarević, šef smene u Žandarmeriji.

Madžarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je naveo da je među okupljenima kod džamije 17. marta 2004. godine video Radeta Radisavljevića, koga je poznavao od ranije jer je bio među starijim simpatizerima Partizana i jer je učestvovao u razgovorima navijača sa policijom uoči fudbalskih utakmica, a bio je i potpisnik u ime grupe "Grobari".

"Jedan od sinova mu je bio krvav, pa sam prišao kao otac, jer i ja imam dva sina", rekao je žandarm.

Na to je burno reagovao Rade Radisavljević upitavši da li on mora sve to da sluša.

"Ovaj (Madžarević) je sve pomešao, sedam godina ja gubim živce, kakvi 'Grobari', bio sam tu jer tu živim, i ja sam bio krvav", rekao je Radisavljević.

Madžarević je uzvratio da je on rekao da je Radisavljević bio tu, a ne da je gađao policiju kamenjem.

"Kasnije sam saznao da žive u blizini i da su u dobrim odnosima sa muftijom", rekao je Madžarević.

Radisavljević je 10. avgusta 2010. godine u odbrani naveo da su ga kod džamije povredili navijači Crvene zvezde kada je pokušao da zaštiti sina Miloša koga su zvezdaši napali jer je nosio šal Partizana.

Žandarmi posmatrali kako me tuku

"Rekao sam im da ga ne tuku jer su valjda došli zbog srpske stvari, ali sam dobio nekoliko udaraca u glavu i bio krvav. Žandarmi su prvo mirno posmatrali kako me tuku, ali su se onda umešali i razdvojili nas od napadača, a posle nas je policija legitimisala", rekao je tada Radisavljević.

Miloš Radisavljević Kimi osuđen je ranije na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke B92 Brankice Stanković i on je na suđenje doveden iz zatvora, dok se svi ostali brane sa slobode.

Njegov brat Marko Radisavljević, zaposlen u Hitnoj pomoći, nije došao na današnje suđenje jer nije mogao da nađe zamenu na poslu.

Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu.

Demonstranti su probili policijski kordon na uglu ulica kralja Petra i Gospodar Jevremove i uz povike: "Ubij Šiptara" provalili su u dvorište džamije, polupali prozore i inventar, a potom i zapalili džamiju.

U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bili dobri s muftijom, a palili džamiju

Izvor: Mondo, 11.Maj.2011

Žandarm Milivoje Madžarević izjavio je danas na suđenju za paljenje beogradske Bajrakli džamije da je tokom nereda video optužene Radeta Radisavljevića i njegove sinove Marka i Miloša, zvanog Kimi, za koje je naveo da su kao komšije u "dobrim odnosima sa muftijom".

Nastavak na Mondo...

Nastavljeno suđenje za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2011

Na suđenju optuženima, žandarm Milivoje Madžarević rekao da poznaje optužene Radeta Radisavljevića i njegove sinove i da su bili u dobrim odnosima sa muftijom

Nastavak na Večernje novosti...

SVEDOK VIDEO KIMIJA KOD DŽAMIJE!

Izvor: Kurir, 12.Maj.2011, 09:07

BEOGRAD - Sinovi učili od oca. Žandarm Milivoje Madžarević izjavio je juče na suđenju grupi od 20 optuženih za paljenje beogradske Bajrakli džamije da je 17. marta 2004. godine, tokom nereda u blizini tog mesta, video optužene Radeta Radisavljevića i njegove sinove Marka i Miloša. Inače,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.