Izvor: B92, 17.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasrtaj na imovinu crkve u Đakovici

Beograd -- Na crkvenoj imovini, u blizini crkve Svete Trojice u Đakovici, Udruženje ratnih veterana OVK podiglo je spomenik.

Na crkvenoj imovini u blizini crkve Svete Trojice u Đakovici, koja je porušena posle rata 1999. godine, Udruženje ratnih veterana OVK u saradnji sa Skupštinom opštine Đakovica podiglo je spomenik "herojima rata", saopštila je informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

"Taj najnoviji nasrtaj na imovinu SPC u neposrednoj saradnji sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnim opštinskim institucijama potvrđuje da se pored pojedinačnog nasilja, na Kosovu i Metohiji sprovodi i nasilje pod zvaničnim okriljem institucija koje su formirane pod protektoratom Ujedinjenih nacija", kaže se u saopštenju SPC.

Vladika Teodosije je od sefa UNMIK Sorena Jesena Petersena zatrazio odlučnu i blagovremenu akciju nadležnih organa u cilju poštovanja zakona i zaštite imovine SPC.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.