Nasloni sedišta puni kontaktnih sočiva

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasloni sedišta puni kontaktnih sočiva

Carinici su na prelazu Špiljani sprečili krijumčarenje preko 100 pakovanja kontaktnih sočiva i više od 34.000 evra, saopšteno je iz Uprave carine.
Prekršaj je otkriven kada je posle ponoći iz pravca Crne Gore na red za kontrolu stigao "fijat" beogradskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 45-godišnji Beograđanin.

On je na uobičajeno pitanje carinika o tome da li ima nešto da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijavi, rekao da nosi samo lične stvari.
Detaljnom kontrolom koja je ipak usledila najpre je u naslonima vozačkog i suvozačkog sedišta, ispod presvlaka, pronađeno 111 kutija različitih kontaktnih sočiva robnih marki "Dailies" i "Air Optix".
Nakon toga je i u putnoj torbi, ispod garderobe i veša, u posebnoj platnenoj pregradi sa rajsferšlusom, pronađeno 34.020 sakrivenih evra.
Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a protiv njega su pred nadležnim sudom pokrenuti i carinski i devizni prekršaj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Švercovao kontaktna sočiva u naslonima sjedišta

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2019, 01:07

ŠPILJANI - Carinici su danas na prelazu Špiljani sa Crnom Gorom spriječili krijumčarenje više od 100 pakovanja kontaktnih sočiva i više od 34.000 evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.