Narko bande ubile 11 meksičkih policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narko bande ubile 11 meksičkih policajaca

MEKSIKO - Najmanje 11 policijaca ubijeno je u prethodna tri dana u gradu Meksiku u napadima narko bandi, izjavili su zvaničnici.

Tužilac Albeto Bazbaz rekao je da je 10 osoba, za koje se sumnja da su povezane s narko banadama, privedeno zbog ubistava što su se većinom dogodila na putevima i policijskim punktovima oko meksičke prestonice.

Neki od osumnjičenih su prilikom hapšenja imali sa sobom puške i bombe.

Većina osumnjičenih su iz susedne meksičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savezne države Mičoakan, središta nasilja povezanog s drogom u kojem dominira narko banda poznata kao "Familija", rekao je Bazbaz.

On je, međutim, dodao da prikupljene informacije ukazuju da su za ubistva odgovorni niži dileri i kriminalci, a ne plaćene ubice organizovanog kartela. Za sad se ne zna da li su ubistva deo povezanih akcija.

Komandant policije države Meksiko rekao je da će policijske patrole biti pojačane kako bi se suprotstavile sve većem nasilju koje je posledica intezivirane trgovine drogama.

U Tihuani, gradu uz granicu sa SAD, u nedelju su pronađene dve odrubljene glave u plastičnim kesama. Odrubljvanje glava je učestali metod obračuna plaćenih ubica narko kartela koji na taj način šire strah među protivnicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.