Napadač na doktorku proglašen neuračunljivim

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač na doktorku proglašen neuračunljivim

A. P. (40), uhapšen zbog sumnje da je napao doktorku u KBC Bežanijska kosa nije saslušavan u tužilaštvu jer je veštačenjem utvrđeno da je neuračunljiv.

A. P. je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je napao doktorku koja se u KBC Bežanijska kosa starala o njegovoj majci.

Komisija veštaka utvrdila je da je neuračunljiv i preporučila lečenje u ustanovi zatvorenog tipa, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Tužilaštvo će predloziti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mu se odredi pritvor a tokom postupka će saslušati napadnutu doktorku i svedoke.

Očekuje se da će nakon toga, umesto optužnice, podneti predlog da se prema A.P. izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja u odgovarajućoj ustanovi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadač na doktorku neuračunljiv, ide na lečenje

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2019, 01:40

A.P. (40), koji je uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, neće biti saslušan jer mu je prilikom veštačenja utvrđena neuračunivost A.P. (40), koji je uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog javnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.