Naljutio ga šef, pa ukrao 11,6 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naljutio ga šef, pa ukrao 11,6 miliona evra

LION - Isplanirao sam pljačku jer sam bio ljut na svog šefa, rekao je danas Toni Musulin (39), na početku suđenja u Lionu!

Musulin, vozač obezbeđenja Banke Francuske, optužen je da je ukrao 11,6 miliona evra.

- Ja sam normalan čovek. Imao sam problema sa šefom i na ovaj način sam mu naplatio - napomenuo je Musulin, koji je poreklom sa prostora bivše SFRJ.

On je privukao pažnju širom Francuske zbog ogromne sume koju je opljačkao, kao i zato što se predao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nekoliko dana posle pljačke. Policija je pronašla 9,1 milion evra od ukupne sume u jednoj garaži u Lionu. Ostatak novca nikad nije pronađen, a Musulin je danas naveo da ne zna gde se on nalazi.

Musulin, vozač blindiranog vozila u kojem je bilo 11,6 miliona evra Banke Francuske, nestao je 5. novembra 2009. sa novcem. Na zahtev Francuske, Interpol je bio raspisao poternicu.

Francuski nedeljnik Le Point objavio je sredinom novembra, pozivajući se na svoje izvore, da je Musulin posle krađe pobegao u Srbiju, dok je televizijski kanal "24 sata" objavio da je njegov "ferari", nakon pljačke, pronađen u Srbiji.

MUP Srbije negirao je navode francuskih medija, ističući da Musulin ni pre ni posle pljačke nije bio u Srbiji, niti je "ferari" posle pljačke pronađen u Srbiji.

Kako je tada rečeno Beti u MUP Srbije, Musulin je u maju 2009. "ferarijem" bio u Srbiji, odakle je otišao u Hrvatsku. Kada je ušao u Srbiju, imao je francuske putne isprave.

Francuska štampa pisala je u to vreme da je Musulin srpskog ili hrvatskog porekla.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.