Najmlađa žrtva Mike Aleksića: Osećala sam se postiđeno, kao da sam ja kriva

Izvor: B92, 11.Mar.2021, 22:50

Najmlađa žrtva Mike Aleksića: "Osećala sam se postiđeno, kao da sam ja kriva"

Najmlađa devojka koja je prijavila Miroslava Miku Aleksića (69) za seksualno zlostavljanje imala je samo 17 godina tokom tih događaja.

Kada se ovo navodno dogodilo, sagovornica “Blica” praktično nije ni bila devojka, već devojčica - bila je maloletna. Poziv da uđe u kancelariju Mike Aleksića shvatala je kao prvi korak ka toliko željenom upisu na studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti.

"Kad ne želi nekog da sprema, to kaže pred svima, da ga ponizi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svi znaju da nije dovoljno dobar. Mene je pozvao. Pitao me je veoma neprijatna pitanja, a onda je tražio da se skinem. Ja u tom trenutku ništa nisam osećala. Imala sam utisak da je tu samo moje telo; da sam ja izašla iz svoje kože i napustila kancelariju. Samo fizički sam bila prisutna", kaže devojka koja je tek nedavno napunila 18 godina.

Ona, iz razumljivih razloga, želi da ostane anonimna za širu javnost.

Iz tog iskustva iznenada su se vratili u nešto slično normalnosti. Mika ju je pitao da li želi da upiše FDU i da li radi nešto povodom toga.

Odgovorila je da čita Nušića i da traži komediju, a on joj je rekao da mu se javi kad nađe nešto konkretno.ž

U prvi mah je ubeđivala sebe da je sav užas koji joj se dogodio u Mikinoj kancelariji zapravo pedagoški; da je Mika priprema za susret sa rediteljima. Onda je čula da su se takve i neuporedivo gore stvari događale i drugim devojkama. Da ja ona, u stvari, imala sreću da se na ovome završilo.

"Presekla sam, rekla sam da neću više da idem. Osećala sam se postiđeno, kao da sam ja kriva", kaže ona.

Roditelji i porodica su joj najviše pomogli. Ipak, svi su je ubeđivali da ne prijavljuje slučaj, da ne zalazi u to, da će sudovi i advokatske kancelarije biti previše stresni za njenih tada 17 godina. Odlučila je drugačije i kaže da se ni na sekund nije pokajala.

Kaže da su posledice ostale. Posle preživljene traume više se ne vozi sama taksijem, ne ide bez pratnje ni trolejbusom, ni tramvajem. Posle 10 uveče nigde ne ide sama.

Podsetimo, Aleksić se trenutno nalazi u pritvoru, a sve je veći broj žrtava koje se javljaju da prijave učitelja glume

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.