Načelnica Ministarstva zdravlja uhapšena zbog Galenike

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnica Ministarstva zdravlja uhapšena zbog Galenike

Uprava kriminalističke policije uhapsila je D. K. iz Beograda, načelnicu Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Osumnjičena je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je, kao načelnica Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja, u čijem sastavu se nalaze i inspektori za opojne droge >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i prekursore, naredila inspektorima da suprotno odredbama zakona ne sačine zapisnik o nalazu stanja u privrednom društvu "Galenika".

Osumnjičena je inspektorima naredila da ne podnesu prijavu za privredni prestup Galenike, koji se odnosi na privremeni izvoz sedam kilograma psihoaktivne kontrolisane supstance (opojne droge) pod nazivom "diazepam" za čiji je izvoz bila neophodna dozvola Ministarstva zdravllja, koju to preduzeće nije pribavilo, navodi se u saopštenju.

Ona je i zanemarila činjenicu da je od strane inspektora obaveštena da je tokom inspekcijskog nadzora u "Galenici" otkriveno da manjak za 2010. godinu kontrolisane psihoaktivne supstance "diazepam "iznosi 160,525 kilograma, te pošto je prethodno sprečila sačinjavanje zapisnika o inspekcijskom nadzoru, nije o mogućim neslaganjima količina "diazepama" obavestila policijske službenike MUP-a, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti i obaveštavanja nadležnog tužilaštva i pokretanja pretkrivičnog postupka utvrđivanja eventualnih zloupotreba i ilegalnog prometa droga.

Na ovaj način D. K. je omogućila privrednom društvu "Galenika" da izbegne sankciju u skladu sa Zakonom o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Policijski službenici UKP nastaviće dallji rad na proveravanju prometa "diazepama" i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci i prekursora koji se proizvode i stavljaju u promet u okviru poslovanja "Galenike", kako bi se utvrdila istinitost neslaganja uvezenih i utrošenih količina "diazepama" u iznosu od oko 160 kilograma.

Osumnjičenoj D.K. po nalogu zamenika Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedena u nadležnom tužilaštvu.

D. K. je uhapšena u nastavku aktivnosti borbe protiv svih vidova kriminala i u saradnji sa Prvim Osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, dodaje se u saopštenju. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena načelnica Odeljenja za opojne droge Ministarstva zdravlja

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jun.2014

Policija je zbog zloupotrebe službenog položaja uhapsila načelnicu Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije Daraganu Kosić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.