Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na putu Kuršumlija-Podujevo napadnuta patrola Vojske SCG

Beograd -- Grupa od 15-ak albanskih ekstremista u utorak u 15.45 na putu Kuršumlija-Podujevo napala je iz pešadijskog naoružanja izviđačku patrolu Vojske Srbije i Crne Gore, a patrola je odbila napad i zarobila jednog napadača, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane SCG. U saopštenju se navodi da je napad odbijen brzom i odlučnom intervencijom patrole VSCG, da niko od pripadnika vojske nije povređen, a da je uhapšeni napadač Bajazit Podvorica iz Podujeva predat organima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva unutrašnjih poslova. Napad na izviđačku patrolu iz sastava 15. oklopne brigade Vojske SCG dogodio se u rejonu baze Sušnjak.

U izjavi agenciji Beta, ministar odbrane SCG Boris Tadić istakao je da je reč o drugom napadu u poslednja dva dana na pripadnike vojske i ocenio da to svedoči o eskalaciji sukoba i "sinhronizovanoj aktivnosti albanskih ekstremista". Tadić je, međutim, ocenio da je ovog puta značajno što je jedan napadač uhapšen i što je počela istraga o napadu. Ministar je istakao i da je na današnjem sastanku predstavnika policije, ministarstva odbrane i vlada Srbije i Crne Gore dogovorena koordinacija aktivnosti svih institucija bezbednosti u Kopnenoj zoni - Ministarstva unutrašnjih poslova, obaveštajnih službi i Vojske SCG. On je dodao i da će državni organi najoštrije odgovoriti na ovaj napad.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je "brzom i odlučnom intervencijom patrola odbila napad i zarobila jednog od napadača, Bajazita Podvoricu iz Podujeva, koji je predat organima ministarstva unutrašnih poslova Srbije". Prilikom napada, kako se navodi u saopštenju, niko od pripadnika Vojske SCG nije povredjen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.