NOVI SVEDOCI PROTIV OFICIRA

Izvor: Kurir, 19.Jan.2011, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SVEDOCI PROTIV OFICIRA

ŠABAC - Vojnici u pritvoru! U okviru istrage o krađi 200 tona nafte, nekoliko kamiona i drugih vrednih stvari iz magacina kasarne „Cerski junaci“ juče je saslušano osam novih svedoka optužbe. Naloženo je veštačenje kojim će se utvrditi šta je tačno nestalo iz vojnog magacina. Zasad nije poznato gde su nestali kamioni i nafta.

ŠABAC - Vojnici u pritvoru!

U okviru istrage o krađi 200 tona nafte, nekoliko kamiona i drugih vrednih stvari iz magacina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kasarne „Cerski junaci“ juče je saslušano osam novih svedoka optužbe. Naloženo je veštačenje kojim će se utvrditi šta je tačno nestalo iz vojnog magacina. Zasad nije poznato gde su nestali kamioni i nafta.

- Osmoro oficira i podoficira pozvali smo da iznesu svoja saznanja pred istražnim organima. Njihovi iskazu su tajna - kaže naš sagovornik iz pravosuđa.

Kako saznajemo, istraga je vođena u saradnji s vojnom policijom i Vojnobezbednosnom agencijom.

Osumnjičeni za krađu u magacinu, bivši komandant šabačkog garnizona, potpukovnik Zoran Stanić (47) i oficir Dalibor Stojanović nalaze se u pritvoru. Oni su uhapšeni u novembru.

Prema rečima portparola Višeg suda u Šapcu Slobodana Velisavljevića, uhapšeni se sumnjiče za podrivanje vojne i odbrambene moći i zloupotrebu službenog položaja.

Podsetimo, klupko krađa u kasarni počelo je da se razmotava kad je vojna policija podnela krivičnu prijavu i predmet predala tužilaštvu.

Posle otkrivanja krađa Stanić je otišao iz Šapca. On se, navodno, nadao prekomandi posle uspešno obavljene vojne vežbe „Sava 2010“. Bio je na čelu šabačkog garnizona 10 godina, gde je došao iz Obrenovca.

(M. E.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Prodavali i delove aviona, helikoptera i kamiona

Izvor: Danas, 19.Jan.2011

U okviru istrage o krađi oko 200 tona nafte iz kasarne „Cerski junaci“ u Šapcu došlo se do saznanja da nedostaju i rashodovani delovi vojnih aviona, helikoptera i kamiona, odnosno da su prodavani bez bilo kakvog ovlašćenja i dokumentacije, nezvanično saznaje Danas. Prema izvorima našeg lista,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.