N.Tačiju produžen pritvor za još 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

N.Tačiju produžen pritvor za još 30 dana

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor direktoru kosovske policije Nehatu Tačiju, protiv kojeg Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma na KIM 1999. godine.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor do 30 dana i odbijen predlog branilaca za ukidanje pritvora, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić Tanjugu.

Branioci Tačija su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre tri dana stavili predlog za ukidanje pritvora nakon saslušanja oštećenih u tom slučaju.

Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Tokom razgovora sa predstavnicom Stručne službe Zaštitnika građana koja ga je posetila 10. oktobra 2016. godine u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, Tači je rekao da nema primedbi na rad zaposlenih u toj ustanovi, policiji, kao i u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu u kome je prethodno bio u pritvoru.

On je prebačen u Beograd 10. oktobra, kada je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog dela terorizma.

Tačija srpsko tužilaštvo tereti da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova.

On je to negirao na saslušanju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Viši sud: Produžen pritvor Nehatu Tačiju

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Direktoru kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehatu Tačiju, optuženom za terorizam danas je u Višem sudu u Beogradu produžen pritvor do 30 dana...To je odlučio sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda, rekla je Beti portparolka tog suda Tanja Koljenšić...Tači je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.