Muvano s oružjem?

Izvor: Glas javnosti, 09.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muvano s oružjem?

BEOGRAD - Biološki tragovi pokojnog Đorđa Zarića (24) nađeni su na cevi i klizaču pištolja „CZ 99“ koji je dužio Miljan Raičević (24), pripadnik Interventne jedinice osumnjičen da je Zarića ubio 19. marta prilikom intervencije na Novom Beogradu. Međutim, sam rezultat DNK analize briseva uzetih sa oružja još ne dokazuju ništa jer je pištolj, umesto u pretpostavljenom radijusu kretanja Raičevića i Zarića, nađen u - gepeku policijskog džipa! Ovaj podatak, prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << saznanjima Glasa, pokazuje da je lice mesta narušeno pre započinjanja uviđaja, a kako je do toga došlo utvrđivaće se u nastavku istrage.

Naime, kako je Glas saznao od izvora bliskog istrazi, prilikom otpočinjanja uviđaja u Omladinskih brigada kod broja 44, pištolj „CZ 99“ nije zatečen u položaju u kojem je ostavljen posle ispaljenja kobnog hica, nego ga je jedan od policajaca uzeo i odneo u službeni džip, tako da je oružje zatečeno u gepeku.

Inače, naredba za DNK analizu briseva uzetih sa oružja data je na predlog Okružnog tužilaštva, ali nju nije izdao sudija koji je bio na uviđaju i koji rukovodi istragom nego sudija koji je bio dežuran narednog dana i koji nije bio upoznat s detaljima iz predmeta.

Pored provere prisustva bioloških tragova, naložene su i analize takozvanih parafinskih rukavica uzetih sa ruku učesnika događaja, prisustvo alkohola i toksina u krvi nastradalog mladića koju radi Instituta za sudsku medicinu.

Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP Srbije naloženo je da uradi identifikaciju čaure nađene na licu mesta, balističko veštačenje položaja koje su Zarić i Raičević imali u trenutku opaljenja pištolja, kao i procenu udaljenosti oružja od nastradalog.  

Prema dosad poznatim podacima, Raičević je u 19. marta oko 4.10 u Ulici Omladinskih brigada kod broja 44, ka „pežou 307“ u kojem su bili pokojni Zarić, na mestu suvozača, i njegov drug Filip Milićević, na mestu vozača, prišao s uperenim i repetiranim pištoljem, koji je, prema policijskoj verziji, opalio dok su ga suvozačka vrata gurala u stranu.

Kako je Glas pisao prošle nedelje, istražni sudija Okružnog suda je za 16. april zakazao saslušanje trojice policajaca koji su bili u ekipi s osumnjičenim Raičevićem.

Ksenija,zasto ubijate Djordjeta po drugi put ?

Samo mala beba moze da poveruje da postoji nesto kao "bris biloskog aterijala sa pistolja".

Oni koji se tie bade nikada nesto ovako ne bi napisali, a oni koji hoce da pisu bi mogli da temu alo "izGooglaju" pre nego se dovate sokocala da po njemu cvrkaju.

Da je ostalo tragova "bioloskog materijala" na pistolju koji potice od ubijenog onda je to moguce JEDINO ako je taj pistolj upotrebljen kao hladno oruzje, odnosno da je njime ulacen ubijeni. Svaki drugi tragovi su nemoguci, problematicni i samo njiovo pominjanje navodi na nestrucno i primitivno namestanje cemog istraznog procesa.

Policija Srbije je oduvek bila obuzeta samovlascem i odsustvom bilo kakve civilne kontrole, tako da i ovo ima da pojede mrak ili sudska arhiva.

Gradjani koji dozvoljavaju decenijaa da budu ovako tretirani od strane policije i sudstva sao sebe mogu da krive za ovakvu atmosferu.

http://nfstc.org/projects/workshops/resources/literature/Amplification/3...

Ksenija sacuvaj ovo i posalji advokatu tog decka koga su ubili kao psa na ulici.

Rado cu pomoci u demaskiranju tih klipana!

Pa ko ume bolje od policije da prikrije dokaze, bar oni znaju kako se to radi, ma ne bi me cudilo i da su mrtvom decku stavili taj pistolj u ruke da bi njegovi otisci bili na pistolju.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DNK tragovi policajca i žrtve na pištolju

Izvor: Blic, 09.Apr.2009

U veštačenju DNK tragova sa pištolja kojim je ubijen Đorđe Zarić (24) utvrđeno je da su i on i policajac Miljan Raičević, koji je osumnjičen da ga je ubio, dodirivali oružje...U zaključku veštačenja molekularnog biologa Tamare Novković navodi se da su DNK tragovi Zarića i Raičevića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.