Izvor: RTS, 18.Feb.2022, 13:43

Muškarac uhapšen u Beogradu zbog podsticanja na terorizam

U Beogradu priveden I. D. zbog sumnje da je počinio krivično delo javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Kako prenose mediji, reč je o državljaninu Srbije, navodnom vehabiji, koji je bio u kontaktu sa Islamskom državom. Njemu je određen pritvor od 48 sati.
Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv terorizma, MUP-a i Tužilaštva za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriminal, dodaju mediji.
Kako navode, ovo nije privi put da je I. D. uhapšen pošto je još 2017. godine uhapšen u Beogradu kada se, kako se sumnja, pripremao da kamionom pregazi ljude u centru grada.
Kod njega su tada nađeni planovi za napad, po ugledu na napad kamionom u Barseloni, kada je u avgustu 2017. godine ubijeno 13 osoba, a više desetina povređeno.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičenom za terorizam određen pritvor do 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022

Specijalni sud odredio je danas pritvor Igoru Despotoviću osumnjičenom za javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela...Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Podignuta optužnica za saobraćajku na Mirijevskom bulevaru

Izvor: RTS, 18.Feb.2022

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv D. K. zbog sumnje da je upravljajući bmv-om bez vozačke dozvole i brzinom većom od dozvoljene, usmrtio 64-godišnju Z. Ž. u Mirijevskom bulevaru, 17. novembra prošle godine. . Osumnjičeni se tereti za...

Nastavak na RTS...

Osumnjičenom za terorizam određen pritvor do 30 dana

Izvor: RTS, 18.Feb.2022

Specijalni sud odredio je pritvor I. D. osumnjičenom za javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela. . Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.