Mladića puštaju 24. marta iz Haga?

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića puštaju 24. marta iz Haga?

Odbrana generala nada se da će sudsko veće u Hagu odobriti zahtev o privremenom puštanju. Moguće je da u Srbiji bude krajem marta GENERAL Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju na privremenu slobodu krajem marta! On je zatražio od suda u Hagu da mu dozvole da na 25 godina od ubistva poseti grob svoje ćerke Ane u Beogradu, a godišnjica je 24. marta. Generalova odbrana podnela je nedavno zahtev da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se Mladić pusti na sedam dana, kako bi obišao grobove ćerke, majke Stane, brata Milivoja i nekoliko bliskih rođaka. Uz zahtev su priložili i garancije vlada Srbije i Republike Srpske da će nakon toga biti vraćen u pritvor u Sheveningenu. Međutim, pitanje je i da li će sudsko veće za mesec dana uspeti da donese odluku, jer je tužilaštvo čekalo poslednji dan svog roka da dostavi odgovor na zahtev odbrane. Prema proceduri, sad branioci treba da odgovore, a onda ponovo tužilaštvo da se izjasni o njihovom odgovoru. Tek posle toga sudsko veće razmatra zahtev. Pročitajte još - Mladić želi na ćerkin grob Mladićev branilac Branko Lukić kaže nam da se nadaju da će sudsko veće izaći u susret njihovom zahtevu i na nekoliko dana pustiti generala na privremenu slobodu: - Postoje humanitarni razlozi, koji sasvim opravdavaju naš zahtev. Mladić je star čovek, narušenog zdravlja i sasvim je na mestu dozvoliti mu da obiđe te grobove. Takođe, nema šanse da pobegne, jer bi bio neprestano nadgledan, a i ozbiljno je bolestan i ne može da se ne leči. Takođe, Srbija je do sada svakoga sa privremene slobode vraćala u Hag. Zaista očekujemo da će ovo veće imati razumevanja za razliku od onog prvostepenog, nerazumnog.Pročitajte još - Sudije i lekar Ratka Mladića bez kontrole Generalov sin Darko Mladić ove nedelje je u poseti ocu u holandskom pritvoru i kaže nam da se nada da će ga pustiti na privremenu slobodu, jer su i drugim optuženim davali to pravo u sličnim situacijama: - Ako sud to odobri, mislim da se zbog bezbednosti neće znati ni kad bi došao, niti kad bi obilazio te grobove. On teško govori. Iako u izveštaju pritvorskih lekara stoji da mu je stanje stabilno i nepromenjeno, on kaže da se oseća sve lošije, ali nije doktor da zna šta mu je. Bio sam mu u poseti i izašao sam sat i po ranije nego što mi je dozvoljeno, jer se zamorio i nije više bio sposoban da razgovaramo. Morao je da legne. MUKE SA LEČENjEM ODBRANA već tri godine vodi bitku sa haškim službama ukazujući da Ratko Mladić nema adekvatno lečenje u pritvoru. Sumnjiče lekare da neće da mu urade sve neophodne analize i snimke s obzirom na to da je imao nekoliko moždanih udara, da mu srce nije u drobrom stanju i da mu visok pritisak stvara ozbiljne probleme.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ratko Mladić bi mogao da dođe u Srbiju u martu

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2019

Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju na privremenu slobodu krajem marta...On je zatražio od suda u Hagu da mu dozvole da na 25 godina od ubistva ode na grob svoje ćerke Ane u Beogradu, a godišnjica je 24. marta, prenosi TV Prva...Mladićeva odbrana podnela je zahtev da se on pusti na nedelju dana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.