Izvor: S media, 21.Avg.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić vikao u sudnici: Ti si špijun CIA!

U nastavku sudjenja Ratku Mladiću pred haškim Tribunalom, bivši novinar britanske televizije Skaj Ernaut van Linden potvrdio je danas navod optužnice da je Vojska Republike Srpske od 1992. dugotrajnim i neselektivnim artiljerijskim gadjanjem i snajperskom vatrom terorisala stanovništvo Sarajeva.

Tužioci su prikazali više snimaka artiljerijskog gadjanja Sarajeva iz Van Lindenovih izveštaja, uz njegov komentar da je "ceo grad na meti". Uz snimak brojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << eksplozija u noći 6. juna 1992, novinar je rekao da se "civili ubijaju", a "civilni ciljevi uništavaju". "Ovo su scene potpunog uništavanja grada", kazao je izveštač.

Dok je snimak prikazivan, Mladić je u sudnici prvo gestom zatražio pauzu, a zatim je svojim braniocima povišenim glasom počeo da govori da je Van Linden "špijun CIA" i da nije "prebrojavao mrtve Srbe".

"Jašući na tomahavcima, ubijaju sirotinju", kazao je Mladić uzbudjeno, dok ga je sudija Moloto pozivao da govori tiše.

Van Linden je zatim svedočio i da ga je pre intervjua Mladić pozvao na obronak iznad Sarajeva i rekao mu da "ima grad na dlanu".

"Mi nismo tražili da ga intervjuišemo na artiljerijskom položaju i zato mislim da je on želeo da nam pokaže da ima moć i kontrolu nad Sarajevom", rekao je svedok.

(Beta)

Foto: Beta, arhiva
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.