Mitrović: Slučaj Šarić u nadležnosti tužilaštva Crne Gore

Izvor: Blic, 03.Jan.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: "Slučaj Šarić" u nadležnosti tužilaštva Crne Gore

PODGORICA - Sva nova činjenična saznanja u "slučaju Šarić" prosleđena su tužilaštvu Crne Gore i to više nije u nadležnosti Uprave za sprečavanja pranja novca, izjavio je direktor te institucije Predrag Mitrović. Za Darkom Šarićem raspisana je poternica zbog šverca kokaina

On je podgoričkom "Danu" rekao da je ta uprava, na zahtev Vrhovnog državnog tužioca, radila na "slučaju Šarić", prikupljajući podatke i informacije, uključujući i mehanizme međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnje sa finansijsko obaveštajnom sužbom Austrije i još 10 drugih zemalja.

Darko Šarić je državljanin Srbije, rođen u Pljevljima, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog šverca gotovo tri tone kokaina.

"Predmet Šarić je prosleđen Vrhovnom državnom tužilaštavu i nije više u našoj nadležnosti, pa o tome ne mogu izneti više detalja", kazao je Mitrović, podsetivši da je on o tom slucaju saslušavan u nadležnom odboru Skupštine Crne Gore zajedno sa predstavnicima ostalih nadležnih institucija.

Na zahtev parlamentarnog odbora je dostavljena dopunjena informacija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.