Misteriozni napad na opštinskog sudiju

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni napad na opštinskog sudiju

BEOGRAD - Milica Trbović-Svilarić, sudija Prvog opštinskog suda, zadobila je teške telesne povrede kada je napadnuta u Lješkoj ulici na Banovom brdu, potvrdila je Ana Milošević, portparol tog suda, juče za „Blic".

Miloševićeva je navela da još nisu poznati detalji kako je do napada došlo, istakavši da se sudija Trbović-Svilarević nalazi u Urgentnom centru.

- Osuđujemo ovaj kukavički napad. Ona radi kao parničar u našem sudu i vodi skoro stotinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predmeta, ali je u ovom trenutku teško proceniti da li je neki od tih predmeta razlog napada - rekla je sudija Milošević.

Našem listu je u policiji rečeno da je sudija zadobila teške povrede u Lješkoj ulici, ali u MUP-u nisu želeli da objasne na koji način se to dogodilo.

- Policija ispituje slučaj i radi na njemu - bilo je sve što su hteli da saopšte.

U Urgentnom centru je „Blicu" rečeno da je sudija Milica Trbović-Svilarić sada u stabilnom stanju i da se očekuje da će danas biti puštena na kućno lečenje. Ona je dva dana bila na odeljenju neurohirurgije, ali doktori nisu hteli da kažu kakve je imala povrede.

Portparol i sudija Specijalnog suda Maja Kovačević rekla je da se „napadi na sudije ponavljaju" i da ovaj slučaj „nije prvi, a, nažalost, verovatno ni poslednji".

- To samo govori o delikatnosti sudijskog posla, koji je često predmet negativnih kritika. Najveći broj sudija odgovorno i savesno obavlja veoma težak posao, a normalno je da je uvek jedna strana nezadovoljna presudom i to naš posao čini veoma delikatnim - rekla je sudija Kovačević.

Napad na sudiju Trbović-Svilarić samo je jedan u nizu napada na sudije i tužioce u Srbiji. Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević nedavno je dobio preteće pismo u kome se navodi da će biti ubijen, a pretnje su upućivane i sudijama Specijalnog suda. Tako je sudija Nata Mesarović, koja je donela prvostepenu osuđujuću presudu Miloradu Ulemeku Legiji za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, pre tri godine pred ulaznim vratima vikendice zatekla tri ruže, koje su povezivane sa Ulemekom. Predsedniku tog suda Milanu Raniću bili su odvrnuti šrafovi na točkovima, ali je, srećom, na vreme to primetio i nije došlo do nesreće. Nijedan od ovih slučaja nije rešen i počinioci nisu otkriveni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.