Mišković saslušan, nije davao izjave po izlasku

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković saslušan, nije davao izjave po izlasku

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković saslušan je danas u policiji. Saslušanje je trajalo četiri sata.
Mišković je izašao u 15 sati iz zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, gde je saslušavan četiri sata. On nije želeo da daje izjave predstavnicima
medija, već je samo brzo seo u automobil i otišao.
Po navodima Radiotelevizije Srbije, povod za saslušanje Miškovića je slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << konverzije zemljišta u Bloku 53 na Novom Beogradu.
Savet za borbu protiv korupcije je 14. marta 2011. saopštio da je konverzija prava korišćenja na građevinskom zemljištu u pravo svojine jedan od najočiglednijih primera sprege između krupnog kapitala i izvršne vlasti, kojom se zakonom stvaraju uslovi za sistemsku korupciju.
Kao primer je izneto Rešenje o konverziji Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave Beograda, kojim je preduzeću DelReal 1 priznato pravo svojine na zemljištu u državnoj svojini bez obaveze plaćanja naknade.
Po tadašnjim navodima Saveta, reč je o 16 hektara zemljišta na atraktivnoj lokaciji, koje je ovim rešenjem poklonjeno preduzeću za koje se pretpostavlja da je u vlasništvu Miroslava Miškovića.
Kompanija Delta holding je juče saopštila da nije vlasnik tog zemljišta već da je zahtev za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem podnet, ali da postupak nije završen.
Na saslušanje došao sam
Mišković je na saslušanje u zgradu MUP-a ušao u 11 sati bez advokata.
Međutim, ubrzo nakon što je ušao, iz zgrade MUP-a izašla je njegova saradnica Ivana Veselinović koja je viša potpredsednica “Delta holdinga” i nekadašnja predsednica “Luke Beograd”.
Saslušanje Miškovića izazvalo je veliko medijsko interesovanje – više od 10 kamera i tridesetak novinara i fotoreportera nalazi se ispred Palate Srbija.
On nije želeo da daje izjavu ni pre saslušanja.
U svakom slučaju policija će napraviti službenu belešku i proslediti je Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje može da je odbaci, da je usvoji i naloži prikupljanje novih dokaza ili eventualno pokrene istragu.
Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da će vlasnik “Delta holdinga” Miroslav Mišković biti saslušan u 11 sati, u svojstvu građanina u vezi sa poslovanjem “Delreala”, da će biti zadržan četiri sata i da nema reči o određivanju pritvora.
“U SIV-u će ga sačekati predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, a u svojstvu građana on ima pravo da bude zadržan četiri sata”, rekao je Selaković je u emisiji “Kažiprst” na B92.
On je dodao da će Miškoviću na saslušanju biti predočeno da ima još toga da se s njim razgovara i da će on biti nastavljen ako Mišković bude spreman.
Ministar je istakao da je to prvi poziv Miškoviću za saslušanje i dodao da će on verovatno biti pozvan i na neko drugo saslušanje, ako bude bilo potrebe.
Selaković je naveo da “Delreal” nije jedina tema, već da ih ima dosta, kao i da bi bilo zanimljivo da se ispita i slučaj “Nibens grupe”.
On je rekao da u Srbiji postoji strašan problem jer se veoma važne i bitne stvari za državu i društvo se izobličuju, prećutkuju ili sklanjaju u stranu.
“Mišković je građanin Srbije koji je 26 i 27 godina pozivao na saslušanje i saslušavao. Ovo je prvi put da neko njega poziva na saslušanje i da će će on biti saslušan”, kaže Selaković.
On je dodao da će se ceo postupak odvijajati u skladu sa zakonom.
Ukazujući da ne zna da li je slučaj Miškovića bio ranije pokrenut on je dodao da ta tema neće biti zataškana.
Selaković je dodao i da će možda jedna od tema razgovora sa Miškovićem biti i privatizacija “C marketa”.
Izvor: Novi magazin
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Šta čeka Miškovića

Izvor: Blic, 03.Dec.2012

Miroslav Mišković, vlasnik „Delte“, danas je saslušavan četiri sata u prostorijama Uprave kriminalističke policije MUP Srbije u Palati Srbija u vezi kupovine zemljišta preko njegovog preduzeća "Delreal"...Policiju trenutno najviše zanima slučaj „Delreal“ - kupovina 16 hektara zemljišta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.