Milana Jurišića usmrtili, samleli i pojeli

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milana Jurišića usmrtili, samleli i pojeli

Forenzičari španske policije preključe su iz madridske reke Manzanares izvadili ljudske kosti za koje se pretpostavlja da su ostaci ubijenog pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta.

Posmrtni ostaci locirani su na osnovu mape i pisma nađenih u stanu Luke Bojovića u Valensiji, ali i podataka koje je srpskoj policiji dao Sretko Kalinić, koji je i usmrtio Jurišića 2006.

- Analize kriminalističke policije Španije daće odgovor na pitanje da li su to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jurišićevi ostaci. Očekujem da će u nastavku istrage španske policije biti razrešeno i eventalno ubistvo Jurišića, čime bi bila stavljena tačka na zemunski klan i misteriju da li je još neko od njih živ - izjavio je juče ministar Ivica Dačić nakon sastanka sa španskim kolegom Horheom Fernandezom Dijazom, koji je sa vrhom policije ove zemlje juče bio u poseti Beogradu.

Nestao Ninoslav Konstantinović

Jedini preostali pripadnik zemunskog klana čija sudbina još nije zvanično utvrđena jeste Ninoslav Konstantinović. Sretko Kalinić je tvrdio da je ubio i Konstantinovića i da je njegovo telo zakopano u njivi u blizini autoputa Beograd-Zagreb.

Čak i najiskusniji policajci, oni koji su se tokom karijere sretali sa svakakvim zločinima i monstrumima koji su ih činili, ostali su užasnuti pred detaljima svirepe likvidacije Milana Jurišića, koga su ubili bivši drugovi, pripadnici zemunskog klana.

Prema detaljima pisma nađenog u jednom stanu, koji su nedavno uhapšeni Luka Bojović i njegovi saradnici koristili u Valensiji, a u koje je imao uvid madridski dnevnik "El Pais”, do detalja je opisana likvidacija Milana Jurišića Jureta (1974). Pismo je pisano na srpskom, ali se ne navodi kome je bilo upućeno i da li je uopšte nekome bilo namenjeno.

Ne isključuje se mogućnost da je napravljeno kao zapisi i svedočanstvo o učinjenom. Pismo je prevedeno, a sadržaj je šokirao sve koji su imali uvid u njega jer obiluje najsitnijim i najbrutalnijim detaljima.

Madridski dnevnik navodi da je Jurišić ubijen jer se sukobio sa Bojovićem oko žene čiji se identitet ne navodi. Prema policijskim izvorima, sami autori zločina govore u pismu o svojoj monstruoznosti i svireposti. Posle ubistva usledilo je komadanje tela i svojevrsni kanibalizam jer se, kako navode policijski izvori, u pismu tvrdi da su autori zločina jeli delove tele ubijenog.

Policija navodi i da je telo Jurišića isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna - jer se pokvarila - pa su morali da kupe drugu. Mlevenje tela Jurišića potrajalo je četiri do pet dana, a stan u kojem je monstruzni zločin obavljen, bio je sav u krvi.

Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija, gde je policija tražila i našla dosta tragova,

pre svega ostataka kostiju koji su prosleđeni na antropološku i forenzičarsku analizu da bi se izvukao DNK i uporedio sa onim tragovima koje ima srpska policija.

Španska policija navodi da je banda imala jedan stan i u Madridu, iako je uglavnom boravila u oblasti Valensije. Klan se bavio svim vrstama kriminalnih aktivnosti, koje su donosile novac. Policija žuri da što pre završi istragu i zatvori slučaj dosad nezabeležen u Španiji po svireposti i brutalnosti.

Ministar španske policije Horhe Fernandez Dijaz izjavio je juče da je hapšenje Bojovića u Valensiji akcija od izuzetnog značaja i da srpski kriminalci greše ako misle da u toj zemlji mogu da imaju lagodan život.

Povezane vesti: Kalinić je iskasapio Simića i pretio da će ubiti Bojovića Ekskluzivno: Nađen stan u Madridu gde je Kalinić ubio i iskasapio Jurišića

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Milana Jurišića usmrtili, samleli i pojeli (FOTO)

Izvor: S media, 23.Mar.2012

Forenzičari španske policije preključe su iz madridske reke Manzanares izvadili ljudske kosti za koje se pretpostavlja da su ostaci ubijenog pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta...Posmrtni ostaci locirani su na osnovu mape i pisma nađenih u stanu Luke Bojovića u Valensiji, ali i podataka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.