Međunarodna akcija protiv šverca kokaina, MUP uhapsio dvoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna akcija protiv šverca kokaina, MUP uhapsio dvoje

U okviru međunarodne policijske akcije "Familija", pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su D. L. (46) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (26), državljanku BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je danas MUP.

U akciji "Familija", koju su vodile policije Srbije, Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, ukupno je zaplenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona evra i skupoceni predmeti u vrednosti većoj od milion evra, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije doprineli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplenjen je 421 kilogram kokaina.

Značajan doprinos dali su i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj, koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina.

Prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državljanin M. D. (60) koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil "audi A8", 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Osumnjičeni D. L. i N. Č. privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA AKCIJA MUP-a! Uhapšene dve osobe, policija PRETRESLA STANOVE U BEOGRADU, zaplenila novac, drogu, satove...

Izvor: RTV Pink, 27.Jul.2019

U okviru međunarodne policijske akcije „Familija“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su D. L. (1973) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (1993), državljanku Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.