Marku Miškoviću skinuta elektronska narukvica

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marku Miškoviću skinuta elektronska narukvica

MARKO Mišković, sin Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, u ponedeljak je u Specijalnom sudu pred nadležnim sudijom dao obećanje „da se neće kriti i bežati iz zemlje i da će se odazivati pozivima policije“, pošto je položio jemstvo od 3,3 miliona evra u zamenu za skidanje narukvice za elektronski nadzor. U sud je u ponedeljak stigao dokaz da je mlađi Mišković upisao hipoteku na lokal u Knez Mihailovoj ulici od 250 kvadratnih metara, zbog čega su se stekli uslovi da mu se ukine mera kućnog pritvora i skine narukvica kojom se od aprila, kad mu je stavljena, pratilo njegovo kretanje. Sud je, takođe, doneo i rešenje kojim mu je zabranjeno napuštanje teritorije Srbije uz oduzimanje pasoša uz obavezu da se svakog prvog radnog dana u mesecu javlja policijskoj stanici. Ovo je prvostepena odluka, na koju Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koja, međutim, ne zadržava izvršenje ove odluke. Marko Mišković u kućnom pritvoru proveo je šest meseci, nakon što je prebačen iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u koji je dospeo 12. decembra prošle godine. Miroslav Mišković pušten je iz pritvora sredinom juna uz jemstvo od 12 miliona evra. Tužilaštvo za organizovani kriminal je u maju, šest meseci od pokretanja istrage, podiglo optužnicu protiv Miroslava i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića, vlasnika „Nibens grupe“ i još osam osoba, zbog navodnih malverzacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća od 2005. do 2010. godine. Na teret im se stavlja da su na taj način putarska preduzeća oštećena za 16,95 milijardi dinara, a državni budžet za 472 miliona dinara. Pripremno ročište zakazano je za sredinu oktobra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mišković bez elektronske narukvice

Izvor: SandzakPress.net, 07.Okt.2013

Srbija  – Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija skinuli su Marku Miškoviću elektronsku narukvicu za nadzor pošto je položio jemstvo za odbranu sa slobode. Pošto mu je ukinuta mjera elektronskog nadzora Mišković više nije u kućnom pritvoru u kojem je proveo šest mjeseci. Ranije...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.