Ukinuta odluka o obustavljanju postupka protiv Marka Miloševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta odluka o obustavljanju postupka protiv Marka Miloševića

POŽAREVAC -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, za nanošenje teških povreda članu nekadašnjeg Otpora.

Apelacioni sud je, postupajući po žalbi člana nekadašnjeg Otpora Nebojše Sokolovića, vratio predmet Osnovnom sudu u Požarevcu na ponovno razmatranje utvrdivši da su rešenjem prvostepenog suda učinjene povrede krivičnog postupka i krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakona.

Osnovni sud u Požarevcu, kako je obrazloženo u Apelacionom sudu, nije mogao da odlučuje van glavnog pretresa o činjenicama koje su važne za odluku.

Ponovljeni postupak počinje 6. aprila.

Sokolović je Marka Miloševića i njegove saradnike tužio za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život.

Veće sudije Gordane Vidojković je rešenje o obustavi postupka donelo na osnovu krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu koje zastareva nakon 10 godina.

To veće je 2008. godine oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede, a tužba protiv Miloševića je odbijena.

Naredne godine Okružni sud je ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud pre ponovnog odlučivanja obustavio je postupak po tužbi jednog člana Otpora Radojka Lukovića koji je u međuvremenu preminuo.

I to rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo istu odluku.

Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića.

Postupak se vodi od 2001.godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

Otporaši su fizički napadnuti u centru Požarevca 2. maja 2000. godine, a Radojko Luković i Nebojša Sokolović tada su zadobili teške povrede opasne po život.

Osim Marka Miloševića, Sokolović je tužio njegove saradnike Zorana Ivanovića Roleksa, Bojana Tadića, Milana Bajića i braću Milana i Sašu Lazića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Milošević ipak mora na sud

Izvor: Mondo, 22.Mar.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, za nanošenje teških povreda članu nekadašnjeg Otpora.

Nastavak na Mondo...

Ponovo se sudi Marku Miloševiću

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, za nanošenje teških povreda članu nekadašnjeg Otpora...Apelacioni sud je, postupajući po žalbi člana nekadašnjeg Otpora Nebojše...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.