Marjanović pred sudom 11. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović pred sudom 11. septembra

Viši sud u Beogradu zakazao je za 11. septembar pripremno ročište pred suđenje Zoranu Marjanoviću povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči.

Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, utvrđivaće se koji će dolazi biti izvođeni tokom suđenja, a Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će Marjanović moći detaljno da iznese >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoju odbranu.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već duže od tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.