Mariću određen pritvor do 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariću određen pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Dežurni istražni sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu saslušao je danas Dragana Marića iz Valjeva i odredio mu pritvor do 30 dana zbog izazivanja opšte opasnosti pretnjom da će aktivirati ručnu bombu u zgradi Predsedništva Srbije ukoliko mu država ne obezbedi sudsko poravnanje.

Protiv Marića je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izjavio je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portparol Trećeg opštinskog suda Dragan Milošević.

Mariću je pritvor određen zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, dodao je Milošević.

Istragu protiv Marića sprovešće mesno nadležni sud - Prvi opštinski sud u Beogradu.

Dragan Marić je u četvrtak, sa dve ručne bombe, ušao u zgradu Predsedništva Srbije i pretio da će ih aktivirati, ukoliko se ne ispune njegovi zahtevi o vansudskom poravnanju u sporu pred Trgovinskim sudom.

Posle višečasovnih pregovora koje je vodio državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen i pripadnici MUP-a, Marić je predao bombu a potom je uhapšen.

Predstavnici opozicionih stranaka u republičkom parlamentu razmatrali su danas protekli incident i zaključili da bi stanje u sistemu bezbednosti trebalo da bude tema sednice Odbora za odbranu i bezbednost, dok je vladajuća većina bila mišljenja da pre toga o incidentu koji se odigrao u Predsedništvu treba da se izjasne nadležne bezbednosne službe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.