Maloletnu ćerku prisilio na udaju

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnu ćerku prisilio na udaju

Novopazarska policija uhapsila je A. B. (1992), osumnjičenog za obljubu nad detetom, ali i oca maloletnice H. T, koji se tereti da je devojčicu naterao na udaju.
Kako se navodi u saopštenju policije, otac je 5. februara naterao svoju ćerku, dete sa posebnim potrebama, da se uda za A. B.
Njima dvojici je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova.
"A. B. se tereti da je prihvatio ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i izvršio obljubu nad detetom", saopštila je policija.
Trinaestogodišnja devojčica predata je radniku Centra za socijalni rad u Novom Pazaru.
Zbog istrage koja se sprovodi, policija nije mogla ništa više da kaže o tom slučaju.
Kako RTS nezvanično saznaje, otac je devojčicu 5. februara prisilio da se uda za momka za kojeg je smatrao da je dobra prilika i ona je prenoćila kod A. B, a potom sve ispričala školskom pedagogu, koji je slučaj prijavio policiji.
Roditelji maloletne devojčice su razvedeni. Majka je Bugarka i živi u toj zemlji, i još nije obaveštena o prisilnoj ćerkinoj udaji.
Takođe, nezvanično se saznaje da je devojčica više puta odlazila od kuće na dan ili dva i da se to pripisivalo njenim smetnjama u razvoju.
Kako RTS saznaje, otac je na saslušanju rekao da je za ćerku želeo sve najbolje i da nije reč ni o kakvom novčanom interesu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.