Maloletnika silovao četvorostruki ubica

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnika silovao četvorostruki ubica

Dejan Anđelković (42), izbeglica iz Prizrena, koji je pre dva dana u Negotinu osuđen na 13 godina zatvora zbog silovanja dečaka, jedan je od najsurovijih zločinaca bivše Jugoslavije. Naime, on je zajedno sa još 11 osuđenika izbegao streljački stroj zahvaljujući ukidanju smrtne kazne 2001.

Dejan Anđelković je 1. septembra 1993. hladnokrvno, zajedno sa još dvojicom saučesnika hicem u glavu ubio Jakoba Takoa, njegove sestre Karanfilku i Ðurišu i rođaka Ðulbehara Munišija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da bi uzeo 600 maraka.

Okružni sud u Prizrenu je zbog četvorostrukog ubistva izrekao smrtne kazne Dejanu Anđelkovću i Zlatanu Zakiću iz Prizrena. Zbog pomaganja u izvršenju četvorostrukog ubistva na petnaest godina zatvora osuđen je Naser Spoti. Dejan Anđelković je 2005. u Okružnom sudu u Požarevcu gde je izdržavao kaznu, osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora 2008, ovaj okoreli kriminalac odlazi u Južnoafričku Republiku, da bi se 2010. vratio i nastanio u izbegličkoj sobici svoje majke u Negotinu. Na slobodi je bio samo četiri meseca.

Anđelković je u Višem sudu u Negotinu osuđen na 13 godina zatvora zbog sumnje da je u noći između 29. i 30. januara ove godine u centru grada presreo dvojicu maloletnika, lažno im se predstavio kao policijski inspektor, oteo mobilne telefone i novac, a zatim jednog od njih, pod pretnjom pištoljem, odveo u sobu hotela „Inex Krajina“ koju je delio sa nepokretnom majkom i u kupatilu silovao.

Anđelković je uhapšen iste noći gde je nakon silovanja mirno zaspao. Njegova žrtva, maloletni dečak, roditeljima je ispričao šta se dogodilo, a oni su zločin prijavili policiji.

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je Dejan Anđelković bio potpuno uračunljiv u vreme zločina u Negotinu. U vreme dok je izdržavao kaznu za četvorostruko ubistvo, Dejan Anđelković je opisan kao “hladnokrvni ubica bez trunke emocija”.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.