Mali Stefan se utopio nesrećnim slučajem

Izvor: RTS, 16.Jun.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali Stefan se utopio nesrećnim slučajem

Rezultati istrage nakon obdukcije pokazali su da se Stefan Ilić utopio nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš, saznaje "Blic". Time je isključena svaka mogućnost da je dečaka neko gurnuo u reku ili udavio, prenosi list.
Povrede koje su otkrivene na njegovom telu nastale su najverovatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja u momentu utapanja.

Stefan Ilić je sahranjen na seoskom groblju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Posle višednevne potrage, u selu danas vlada tuga.
"Ovo je jako velika tragedija. Meni je ovo prva generacija i Stefan je bio divno dete", kaže učiteljica Snežana Jurišić.
I roditelji su, tek nakon priznanja Stefanovog brata policiji, saznali šta se dogodilo.
Stefanova majka rekla nam je da su Stefan i Uroš čuvali ovce, kada je jedno jagnje upalo u reku. Stefan je pošao za jagnjetom da ga izvuče, ali se i on okliznuo i upao u Karaš
"On je hteo njega da spase a i on je isto mogao da upadne. I baš su gledali, jako je duboko. I da je došao kući da kaže, ne bi mogao da se spase", kaže Gordana Ilić.
Juče je posle tri dana traganja za dečakom, njegovo telo pronašao u reci meštanin Jovan Grujić, svega 400 metara od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.
Iako se prvobitno govorilo da je dečak otet, obdukcijom je utvrđeno da se utopio. Stefanov maloletni brat priznao je da je izmislio priču o otmici.
Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici, a policija je odmah po prijavi počela opsežnu pretragu tog ali i okolnih mesta.
Policijske patrole bile su na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, a u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš.
Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima, tako da je policija i u Pančevu i u Beloj Crkvi ispitivala sve koji su bili u bilo kakvoj vezi sa dečakom i njegovom porodicom.
Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim kolegama, a fotografija sa opisom dečaka bila je na svim elektronskim medijima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.